A New Beginning!  
 

Ontstaan van Edelstenen

 
 

Ontstaan van Edelstenen

Door middel van een kleine uitleg, proberen wij u iets meer kennis bij te brengen over het ontstaan van deze bijzonder waardevolle stenen uit de natuur. Natuurlijk is dit maar een heel beknopte weergave, maar het voert te ver om hier dieper op in te gaan.

Onze aarde is al heel oud. De kern bestaat uit ijzer en nikkel (ten dele vloeibaar). Om deze kern zit een mantel en tenslotte een korst. Het buitenste laagje van de mantel en de aardkorst wordt de lithosfeer genoemd. Deze lithosfeer bestaat uit een aantal platen die t.o.v. elkaar bewegen, hierdoor ontstaan er bijvoorbeeld aardbevingen, gebergten en vulkanisme. Onze aarde is dus voortdurend in beweging. Door deze geologische processen kunnen verschillende soorten gesteenten ontstaan. Gesteenten bestaan uit grotere en kleinere korrels die soms hecht met elkaar vergroeid zijn. Deze korrels zijn de mineralen, de bouwstenen van gesteenten.
Mineralen zijn altijd in de natuur gevormd. Tegenover natuurlijke mineralen staan synthetische producten (glas, plastic). Ruwe mineralen, die bijzonder zijn door hun kleur, duurzaamheid en zeldzaamheid worden edelstenen genoemd. Door deze ruwe mineralen op een speciale mannier te slijpen, wordt de schoonheid van een steen verhoogd. Het fonkelen van een steen, hangt hier in het bijzonder van af..men heeft het dan ook wel over het vuur van een steen. Iets wat zeldzaam is bepaalt ook de prijs. Edelstenen hebben van nature altijd iets fascinerends iets betoverends; hierdoor hebben ze een grote aantrekkingskracht op veel mensen.

Meer weten over deze Materialen?
Diamanten Saffier Robijn Smaragd Parels
Diamant Saffier Robijn Smaragd Parels
  © 2007 Top Juwelen. Alle rechten voorbehouden